Контейнери

контейнери

Контейнерите могат да се ползват както като складови помещения, така и като офиси, вили, къщи за гости и други. Добиват все по-голяма популярност заради лесния си и бърз монтаж (изграждане), улеснената си процедура по поставяне – за да поставите подобна конструкция със стандартни размери 6х2,40 м или 7х3 м Ви е необходимо единствено издаването на разрешение за поставяне на преместваем обект от съответната община, което отнема между 1 и 30 дни (в най-лошия случай), както и поради достъпната си цена – (например можете да изградите цял дом с размери 6х4,80 м, с баня и тоалетна за под 20 000 лв.).

Контейнерите се изграждат от метални конструкции, които представляват рамката на контейнера. Стените и таванът се правят от сандвич панели с различен пълнеж – полиуретан (PU) или стиропор (EPS).

Подът се изгражда от метална скара, на която се нареждат бетонови плоскости (фиброцимент или BETOPAN), върху които е поставен балатум.

Конструкцията е изградена по начин, годен за преместване. Стандартните модели контейнери са с размери 6х2,40 м и 7х3 м. Те са оборудвани с два прозореца, входна врата и ел. инсталация (бушон, 2 бр. контакти и ключ).

Компанията ни предлага метални конструкции за контейнерите с различен клас – MINI, EKO и MAX. Разликите са както в дебелината на профила, така и в поцинковането и боята.

Защо да изберете контейнерите ни?

  1. Бърз монтаж

Контейнерите се изграждат за кратко време. Когато проектът е базов (без особености), контейнерът се изгражда за около 1 ден. Когато проектът е свързан с повече особености, напр. повече помещения, баня, санитарен възел и др., монтажът отнема между 2-5 дни.

  1. Издръжливост

Контейнерите се изграждат от материали (основно желязо), което на практика ги прави дълговечни. Достатъчно солидни са, за да издържат на тежки условия като дъжд, вятър, сняг, градушки.

  1. Лесни за поддръжка

Всеки детайл от контейнера може лесно да бъде заменен. Тъй като стените и покривът се изграждат от термопанели, всеки от които е с широчина 100 см, при възникнала повреда съответният панел може много лесно да се демонтира, след което да се замени с нов.

  1. Административно улеснение

Контейнерите представляват преместваеми обекти. Като такива те попадат под улеснен режим за поставяне. За да се постави един контейнер, е необходимо единствено издаването на разрешително за поставяне, което се извършва от съответната община, на територията на която се поставя контейнерът. Oт една страна, процедурата е улеснена чисто документално – нужни са единствено скица и документ за собственост и, от друга – времево – разрешителното за поставяне се издава за кратък период – дори най-бавният общински служител не би се забавил повече от 25-30 работни дни.

  1. Цена

Цената невинаги е определящ фактор. Когато обаче става въпрос за изграждането на офис, склад или пък за вила или дом и разликата между тухлата и панела е в десетки (или стотици) проценти, тогава цената се превръща в доста голям фактор при избора.

Контейнер със стандартни размери (6х2,40 или 7х3 м) е на цена между 6 и 9 хиляди лева с ДДС. Едва ли някой би изградил сграда с подобни размери за по-малко от 25 хил. лв., което е минимум разлика 4 (четири!) пъти.

Можете да се свържете с нас

Този сайт използва бисквитки (cookies). Без тях основни части от сайта няма да функционират правилно. Научете повече тук. Ние ценим личните Ви данни, затова променихме Политиките си за поверителност. Научете повече тук.